Eigengemaakte wonton velletjes

Hoera, voor de eerste keer in mijn leven wontonvelletjes gemaakt voor dim-sum hapjes.

Echt gaaf om te doen.

4 delen bloem (wij gebruiken speltbloem), zout naar verhouding (op 500 gram bloem een halve theelepel) en 1 deel kokendheet water met een spatel tot een deeg vegen, ik kan het niet anders noemen. Het deeg is te warm om het blote handen te kneden.

Het deeg in een afgesloten bakje een uurtje op een warme plaats laten rusten en dan door de pastamachine tot de kleinste stand. Wij hebben er vierkantjes van gesneden en telkens een bakpapiertje ertussen gelegd, het was een flinke portie dus wat er niet gebruikt is ligt nu in de vriezer.

Het deeg droogt snel uit dus leg een vochtige doek over de velletjes die je niet gebruikt.

De vulling kun je zelf bepalen, ik heb een stukje kippendijenvlees gemalen met oestersaus, peper, geraspte gember met een beetje losgeklopt ei door elkaar geroerd. Op elk velletje een dikke theelepel, dichtdrukken en frituren.

Op het plaatje zie je de dim-sum bij de foe yong hai op het bordje liggen, daar zit al voldoende saus bij maar een beetje ketchup met wat sambal als sausje is erg lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s