Hachee met een Indonesisch tintje

hachee-met-een-indonesch-tintje

De hachee staat nog lekker te sudderen tot de uien nog wat bruiner zijn.

 

Hachee

Ingrediënten:
500 gram runderpoulet
1500 gram uien
1 teentje (of meer) knoflook
(3 kemiri noten)
1 theelepel laos
(scheutje vissaus)
(1 eetlepel zoete ketjap)
sambal naar smaak
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
veel versgemalen peper
zout
halve liter bouillon
1/4 kop azijn

olie en/of boter om in te bakken

opmerkingen:
Kemiri noten zijn niet noodzakelijk maar ze binden de saus een beetje.
Vissaus is een zoute smaakmaker uit de Thaise keuken, je kunt ook wat meer zout gebruiken.
Zoete ketjap kan vervangen worden door een beetje bruine suiker, het is om de uien beter te laten karameliseren

Bereiden:
Snij  de uien in grove stukken, hak het teentje knoflook fijn.
Doe zout en peper op het vlees.
Verpak de kemirinoten in een stukje aluminiumfolie en bak een paarminuten op de brander van het gas of pof ze een paar minuten in de hete oven (rauw zijn ze misschien licht giftig).

Laat de olie of boter in een braadpan heet worden, braadt hierin het vlees tot het mooi bruin is. Doe de uien erbij en de knoflook en laat ook de uien een beetje bruin worden.
Voeg dan  alle overige ingrediënten toe behalve de azijn.

Hier schakel ik de snelkookpan in maar je kunt het ook op laag vuur een paar uur laten sudderen. Doe de hachee in de snelkookpan en laat 20 minuten onder hoge druk gaar worden, hierna de pan langzaam afkoelen. Doe als de druk van de pan is de hachee weer over in de braadpan.

Als het vlees gaar is kun je de azijn toevoegen en nog een tijdje langzaam door stoven tot alle smaken goed tot hun recht komen.

Gaartijd voor runderpoulet in de braadpan is niet helemaal in te schatten maar het kan wel twee- tot drie uur duren.

 

Advertenties