Entrecote met portsaus

recept voor twee personen

 

ingrediënten:

2 entrecotes
zout en peper
boter of olie

saus:
scheutje olie
2 volle theelepels speltbloem
100 gram gesneden paddenstoelen
1 dl bouillon ( zelfgemaakte bouillonpoeder gebruikt)
rode of witte port (50 ml)

bereiden:
Ik zet zelf de entrecote op 75 graden C voor de bereiding in de  oven, ongeveer een half uurtje of ietsje langer. Het is een handige manier om precies op het juiste moment het vlees af te kunnen bakken.

Doe de olie voor de saus in de pan en bak de champignons tot ze lichtbruin zijn, strooi de bloem er over en laat twee minuutjes meebakken tot de bloem gaar is. Voeg al roerend de bouillon toe, laat nog een paar minuutjes garen. Als de saus dik wordt doe je er port bij tot de gewenste dikte, nog even pruttelen en klaar. Proef de saus, eventueel nog wat bouillonpoeder of zout en/of peper erbij (of nog een scheutje port).

Intussen is de entrecote mooi op temperatuur gekomen. Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Intussen zout en peper en wat olijfolie op het vlees.
Leg het vlees op de hete grill en laat er mooie bruine grillstrepen op komen, het hoeft niet zo lang omdat het vlees al op voorgegaard is. Het vlees nog even laten rusten.
Serveer het vlees met saus op een voorverwarmd bord.

Lekker met vers brood en boter of gebakken aardappelen, patatjes what ever….. Het is gewoon lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s