Rammenassiroop

Goede dingen moet je niet kopiëren maar delen toch?

Valerian Herbs & Life

Foto: www.permacultuurnederland.org Foto: http://www.permacultuurnederland.org

Donderdag kocht ik Rammenas.  Rammenas kan je vergelijken met radijs, het verschil met radijs is dat rammenas langwerpig is, de schil is zwart en doet mij denken aan schorseneren. De smaak is iets scherper dan die van radijs, maar zachter dan mierikswortel. Rammenas eet je zowel koud als warm. Geraspte rammenas kan je verwerken in een dipsaus, een yoghurtsaus, toevoegen aan een “broodje-gezond of als aperitiefhapje.

Ik ben lang gespaard gebleven van verkoudheden en keelpijn, maar deze keer zitten er toch te veel slijmen in mijn lichaam. Dagelijks warme appelsap met kaneel en gember, regelmatig een koffielepel tijm-hydrolaat in mijn thee hebben het ergste al verholpen. Siroop van rammenas verzacht de keel en de hoest. Bovendien bevat rammenas een hoog gehalte aan vitamine C, kalcium en ijzer, wat bij een verkoudheid altijd welkom is.

Photo 5-01-13 17 56 11Photo 5-01-13 17 59 59

Zo sneed ik gisterenavond de rammenas in dunne schijfjes en…

View original post 112 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s