Tomatensoep met een Chinees tintje, snelle uitvoering

 

tomatensoep-met-een-chinees-tintje

Ingrediënten:
200 gram kippendijenvlees, zonder vel of bot (in blokjes gesneden)
1 blik tomatenblokjes
1 pak gezeefde tomaten
2 blokjes kippenbouillon
1 prei (halve stengels in dunne plakjes gesneden)
geraspte gemberwortel
gekookte noedels (wij hadden eigengemaakte van speltmeel)
2 lente-uien (aan dunne ringetjes gesneden)
beetje sambal naar smaak
4 eetlepels gembersiroop
peper en zout
eventueel wat azijn (ik heb 1 eetlepel toegevoegd)
1 thl. maïzena

bereiding:
Zet de kip op met 1,5 liter water en de bouillonblokjes, een paar minuutjes zachtjes laten koken. Haal de kip uit de bouillon en zet even apart.
Voeg de tomaten, prei en gember toe, laat nog 10 minuutjes garen.
Voeg de gembersiroop en beetje bij beetje de sambal, proef tussendoor steeds of het naar wens smaakt. Er kan naar smaak zout, peper en azijn worden toegevoegd.
Meng de maïzena met wat koud water aan en voeg het mengseltje al roerend toe aan de soep, even laten garen. Kip en een deel van de lente-ui toevoegen.
Doe de gare noedels in de soepkom en giet de kokend hete soep erover. Wat lente-uitjes erover. Klaar!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s