Sodabrood met yoghurt en speltmeel

Deeg laten rijzen kost tijd, het kan ook anders 😉

De snelle oplossing

De oven aanzetten op de hoogste stand (de DO in de oven mee laten verhitten)

Benodigdheden:
250 gram speltmeel/speltbloem (wij doen half/half)
250 ml. yoghurt
1 theelepel baksoda
3/4 theelepel zout

Alles door elkaar roeren met flink bebloemde handen tot een bal vormen, op een stukje bakpapier of in de bakvorm laten rusten. Dek af met een ingevet stukje keukenfolie.

Als de oven op temperatuur is de vorm in de hete oven zetten of het deeg met het bakpapier in de Dutch Oven plaatsen. Na 10 minuten de temperatuur terugzetten naar 200 Celcius en nog 20 minuten laten bakken.

Als het brood klaar is kunt je het uit de vorm halen en nog 5 minuten zonder vorm of pan laten nabakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s