Pindakaaskoekjes

Een recept van Amber Alberda was de basis van dit recept maar in de loop der tijd is het een beetje aangepast en een recept van Tante geworden.

koekjes1

125 gram spelt volkoren
125 gram spelt bloem (1050)
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zeezout
200 gram kokosbloesemsuiker of 250 gram honing
40 gr olijfolie
40 gr gesmolten boter
1 theelepel vanille-extract

Roer de droge ingrediënten in een kleine kom door elkaar, de natte ingrediënten gaan in de beslagkom. Doe de droge ingrediënten ook in de beslagkom en roer alles tot een vrij zacht deeg en zet het een kwartiertje in de koelkast.

Zet de oven op 170 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en draai  balletjes van. (Wij wegen de deegballetjes tussen de 11 en 14 gram af om wat regelmaat in de koekjes te hebben zodat de baktijd gelijk is)
Verdeel de balletjes over drie bakplaten met bakpapier en druk ze plat met een natte vork.

Bak de koekjes 15 minuten in de hete oven. Laat ze daarna op een rooster afkoelen tot ze bros zijn.

PS: Soms zijn de koekjes niet helemaal bros, dan leg ik ze nog even in de hete luchtoven op 100 graden tot ze goed droog zijn.

Je kunt op dit bericht – recept reageren op het onderstaande formulier

 

 

 

 

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s