Winterpostelein uit de makkelijke moestuin

Wat is het toch lekker, je loopt de tuin in en pakt wat je nodig hebt. Vooral omdat we al halverwege november zijn.

stamppot-winterpostelein-rammenas-en-rookworst

 

We hadden geen afhalers en daarom waren we een beetje van het weekmenu afgeweken vandaag. Toen er op het laatste moment nog iemand twee maaltijden wilde bestellen moesten ze eten wat de pot schaft.

Stamppot winterpostelein met rammenas.

Beide groenten waren voor ons nieuw in de keuken maar ik kan je vertellen dat we het lekker vonden. Er zat van alles in de stamp, tomaat, rammenas, aardappelen, zoete maïs, witte bonen, bouillonpoeder van eigen fabrikaat, en natuurlijk de winterpostelein. Er is geen recept bij maar met deze ingrediënten alles naar smaak door elkaar stampen. Een flinke klont boter en wat hete (kokos)melk goed stampen, peper en zout naar smaak en klaar!

Dit gerecht was een ingeving die werd geactiveerd door de groenten die nog in de makkelijke moestuin staan. Je loopt naar buiten, kijkt wat er staat en bedenkt dan wat je ervan kan maken. Dat is nou zo leuk aan die mm-tuin en koken, je krijgt combinaties van voedsel die je misschien in de winkel niet zou maken. De rammenas staat in de mm-tuin omdat het een groente is die de winterkou goed kan hebben en de bak staat anders bijna leeg dus als je het advies krijgt omdat eens te proberen doe je het maar. Het is een pittige wortel waarvan de smaak lijkt de radijs maar dan veel en veel heter. De eerste keer dat ik een stukje proefde kwam het stoom uit m’n oren dus in de maaltijd van vandaag heb ik het er beetje na beetje ingeraspt. De hele wortel is er in verdwenen en omdat door het verwarmen in de oven de hitte een beetje afgezwakt werd was het lekker. De frisse smaak van de winterpostelein, die ook in de mm-tuin staat, en het zoete van de maïs (uit een blikje) werd net wat pittiger. Lekker met een warme rookworst.

Voor ons staan er weer twee nieuwe groenten op het lijstje lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s