Langzaam gegaarde rosbief uit de oven

Makkelijke bereiding, oh oh ik ben gek op m’n ovens!

Echt waar, we hebben er niet één maar vier! Een dubbele van het fornuis en een combi-magnetron die we weinig gebruiken, een hetelucht-fryer en dan heb ik de twee wonderpannen er nog niet bij opgeteld. De grote oven was deze keer het slachtoffer.
Oven aangezet op 100C.

We hebben een rosbief ‘bovenop’ aangebraden en, met een oventhermometer in het dikste deel, in de oven gezet. Wachten tot het alarm (dat ingesteld was op 55 graden) overgaat zonder dat je verder naar het vlees hoeft om te kijken. Nou ja, af en toe wat van het braadvet erover gieten om het vlees niet uit te laten drogen maar dat heb ik in totaal maar drie keer gedaan en het vlees was heerlijk. Mooi rosé met een bruin bakrandje.
We hadden het vlees ruim ingepeperd en gezouten, vijf teentjes knoflook in reepjes gesneden en hier en daar in de ‘ros’ geprikt, net als met een paar takjes rozemarijn uit de tuin.

Het aanbaksel uit de pan en uit de braadschaal afgeblust met water en een scheut rode wijn, alles losgeroerd en wat in laten dampen, door de zeef en klaar is de jus. Zelf vind ik het heerlijk om met vers brood in jus of saus te dopen. En ik ben niet de enige want een van onze afhalers heeft ons sodabrood sopbrood genoemd en dat hebben we overgenomen, soms hebben we sopbrood.

Dan vergeet je de foto te nemen om op je blog te zetten en ga je lekker eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s