Aardappel-knolselderij rozetten

Heel handig, maak veel en vries in voor dagen dat je wat minder tijd hebt.

Voor twee personen is het recept dat straks volgt misschien een beetje veel werk maar als je veel maakt en in de vriezer een klein voorraadje zet voor een drukke dag dan valt het allemaal weer mee.

Aardappel/knolselderij rozetten recept:

Ingrediënten:

aardappelen 500 gram
knolselderij 500 gram
boter 50 gram
2 eidooiers (losgeklopt)
zout en peper
kruiden naar smaak

Bereiding:
Snij geschilde aardappelen en geschilde knolselderij in gelijke stukken en kook samen in ongeveer twintig minuten gaar en laat ze goed uitdampen. Zet de oven op 225C
Draai ze door de roerzeef of stamp ze heel fijn met de boter en de eidooiers.
Voeg zout, peper en eventuele kruiden toe en klop de puree stevig tot het lekker luchtig is.
Doe in een spuitzak en spuit mooie torentjes op bakpapier.
Ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot ze lekker knapperig en bruin zijn.

Wil je een deel invriezen? Haal dat deel er na 7 minuten uit, laat ze afkoelen en zet ze in een platte schaal in de vriezer. Als ze zijn bevroren kun je ze in een zakje of bakje doen en weer in de vriezer zetten tot je ze nodig hebt.

Uit de vriezer: Zet de bevroren rozetten in een voorverwarmde oven en laat ze in 15-20 minuten bruin en knapperig worden. Dat is lekker makkelijk toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s