Linzen met gerookte spekjes, rode biet en wortel

Ingrediënten:

250 gr gerookte spek aan reepjes
2 grote wortels
4 uien
boter  om te bakken en een scheut olie
3 gekookte bietjes
vers gehakte kruiden, bijv. lente ui, peterselie, rozemarijn, selderie
of tuinkers
zout en peper
een beetje gemalen komijn (naar smaak)
2 blikken linzen

Voorbereiding:
Ik heb de spekjes in de rookpan nog wat extra gerookt
De uien in halve ringen gesneden en zachtjes in olie gebakken
Ondertussen de wortels in plakjes gesneden en met een klont boter en een scheutje olie zachtjes verwarmd en gaar laten stoven
De (rauwe) bietjes een half uur in de snelkookpan gekookt en in dunne partjes gesneden
De kruiden gewassen en grof gesneden, (wij hadden peterselie en selderie)
De linzen uit blik afgespoeld onder de kraan

Alles laten afkoelen en koel weggezet
*****************************
Kwartier voor etenstijd:

De spekjes bakken, overtollig vet afgieten.
Alle ingredienten behalve de komijn, zout en peper bij de spekjes in de pan doen en verwarmen. Zout, peper en de gemalen komijn beetje voor beetje toevoegen, steeds even proeven. Dat doe je net zo lang tot je tevreden bent over de smaak.

Een deel van de verse kruiden door het gerecht roeren en een beetje erover heen strooien.

Als je het er helemaal mooi uit wil laten zien kan je de wortelplakjes en de bietjes apart verwarmen en ze pas vlak voor het serveren toevoegen, bietjes maken alles een béétje rood. Maar mij maakt het niet uit, ik vind het gewoon heerlijk!

En sorry, weer vergeten een foto te maken.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s