Eerder op het menu van Tante

Week 8
Maandag:
Erwtensoep met spek en roggebrood

Erwtensoep zoals alleen ome Kerst hem maakt, met varkensvlees en rookworst, helemaal zelf gemaakt met verse producten.
Vergeet niet een pannetje mee te nemen!

Dinsdag:
Hussebusse

tante in de keuken

We weten nog niet wat het wordt, het wordt in elk geval eten! Wat denk je van stamppot?

Woensdag:
Ovenschotel met kabeljauw en venkel
Gewoon genieten

Donderdag:
Thaise mangosalade met biefstuk
zoet, zuur, zout, pittig, fris, er zijn veel smaken in dit gerecht die samen een mooi Thais gerecht vormen. Geserveerd met biefstuk en noedels…… wil je proeven? Vraag aan en probeer het.

Vrijdag:
Boerenkool

55002385-een-cartoon-illustratie-van-een-blad-boerenkool-met-een-idee

Hollandse pot, deze keer op smaak gebracht met ui, spek, mosterd en kaas. Lekker met een rookworst

Week 5

Maandag:
prei-witte bonenstamppot

preiplaatje

Een pittige stamppot van prei en witte bonen met lekker gekruid gehakt

Dinsdag:
Speciale pannenkoeken van Kerst

  • 2 / 2 Duim omhoog

plaatje pannenkoekenbakker

Een grote pannenkoek van speltmeel, met én appel én spek én poedersuiker én honing..
De prijs is per pannenkoek, als je er meer wilt moet je dus meer porties bestellen want één portie betekent één pannenkoek.
Voor ons is één pannenkoek ook voldoende maar voor een grote eter is het misschien net niet genoeg.

Woensdag:
Rundvlees met linzen en zoete aardappelen

koe

Een super lekkere eenpansmaaltijd

Donderdag:
Quiche met zalm

preitaart uit foodies feb 17

Een lekker wintergerecht geïnspireerd door de Foodies feb ’17

Vrijdag:
Zoete sinaasappelkip

kip

Een oosters kipgerecht met een pittig-zoete sinaasappelsaus, met rijst en een frisse salade in dezelfde sfeer

Week 4

Maandag:

geroosterde wortels, quinoa en karbonade

geroosterde wortels uit Nopi

Geroosterde wortels met korianderzaad, honing, knoflook, tijm en koriander ( uit Nopi, een kookboek van Ottoleghi) met op de plaat gebakken varkenskarbonade, erbij supergezonde quinoa. Dat is het zaad van de Quinoa plant, die in Zuid-Amerika groeit (o.a. Ecuador, Peru, Colombia, etc).

Dinsdag

Bami met kipvleugeltjes en satésaus

De bami van Kerst hoeft niet zo veel omschrijving, hij draait de mie zelf en vooral zijn satésaus is superlekker!

Woensdag

Gehaktballetjes met pittige Marokkaanse saus

Lekker met bulgur (of op verzoek met courgette-spiraaltjes)

Donderdag

gebakken vis met aardappelen uit de oven en groenten

groentenplaatje

Gewoon lekker, met zelfgemaakte mayonaise en/of zelfgemaakte ravigottesaus

Vrijdag

Zuurkool uit de oven met een halve rookworst

De zuurkool is samen gegaard met varkensbuikspek dat maakt het heerlyk zacht en als het nog terug te vinden is in de zuurkool wordt het spek nog een keer gebakken en door de stamppot geroerd en dan samen de oven in.

Week 3

Maandag
Goulash van rundvlees, met o,a, veel verse paprika, uien en gezeefde tomaten. Op smaak gebracht met gerookte paprika, knoflook, kummel en natuurlijk zout, peper,chili, rode wijn en zure room.
Geserveerd met rijst. recept Goulash

Dinsdag
Boerenkool, Hollandse pot, deze keer op smaak gebracht met ui, spek, mosterd en kaas. Lekker met een stukje worst (niet meer beschikbaar)

Woensdag
Thaise biefsalade
Lekkere pittig gekruide salade die je gewoon moet proeven en erbij iets minder Thais maar wel heel lekker gebakken aardappels en zelfgemaakte Hollandse mayonaise.

Donderdag
Pasta met vis en broccoli, geserveerd met lekkere room-kruidensaus
Hollands of Italiaans? Maakt niet uit, het is gewoon lekker.

Vrijdag
Lamsvlees met kaneel
Langzaam gegaard vlees met een heerlijke saus.
Gember, knoflook, rozijnen, kaneel, rode peper, koriander en yoghurt zijn de basis voor dit lekkere gerecht.
Geserveerd met couscous en groenten.

Week 2

Maandag                    -Felrode groenten met rijst en gehaktballetjes (recept)

Dinsdag                     -Stamppot kool-knolselderij met hete saus en zelfgerookte  grove worst

Woensdag                 -Kipstoofpot met citroen en oregano, met worteltjes en witte bonen

Donderdag                -Preischotel met gebakken vis

Vrijdag                       -Geplukt varken met pompoen uit de oven

Week 1

Maandag                      – Zuurkool met varkensvlees en rookworst

Dinsdag                      – Enchilada’s met kip en een lekkere salade van komkommer en tomaat

Woensdag                   -Witlof ham/kaas

Donderdag                  -Viscurry met rijst

Vrijdag                         – geen afhaalmogelijkheid

Er missen er paar van de laatste weken van 2016 maar 2017 gaan we het weer proberen

Oudejaarsdag

Kerst gaat oliebollen bakken, als we genoeg hebben kun je er 10 voor twee euro halen, nog beter: bestel ze voor vrijdagavond 20.00 uur

Week 52

Dinsdag                  -Thais salade met vis en papaya, de papaya is net vers uit de tropen bij ons thuisgebracht. Lekker met rijst

Woensdag               -Winterse ovenschotel met brooddeksel

Donderdag              -Masala van haloumi, cashewnoten en abrikozen, deze maaltijd is vorige week vervallen maar we gaan er weer mee aan de slag, het is een van Tante’s favoriete gerechten

Vrijdag                     -Pasta a la Papa

kipkleurplaat

Week 48

  • maandag                 -Kapteins kippie, een kipgerecht met Aziatische smaken geserveerd met rijst en geroerbakte groenten.
  • Dinsdag                   -Lasagne
  • Woensdag                -Gesmoorde biet met wortel en spek, geserveerd met linzen
  • Donderdag               -Gebakken vis met aardappelgratin en sla
  • Vrijdag                      -Erwtensoep van Kerst

Lekkere gerechten, liefst met groenten van het seizoen.
Wil eten afhalen? Lees onderaan de bladzijde hoe het werkt.

Week 47

  • Maandag                   -Kiptajine, een lekkere kippenstoofpot met o.a. paprika, aubergine, champignons, kikkererwten en abrikozen
  • dinsdag                      -Hussebusse……….  dat betekent dat we het nog niet weten maar we eten natuurlijk wel.
  • woensdag                   -Ayam tumis kubis, oftewel kip met gebakken kool geserveerd met rijst en pindasaus
  • donderdag                  -Indonesische viskoekjes met gebakken aardappelen en geroerbakte boontjes
  • vrijdag                         -zuurkool met worst, er zit varkensvlees in de stamp

Week 46

  • maandag                   -Runderstoofpotje met groene kool, zoete abrikozen en specerijen. Je kunt er witte bonen bij eten of gekookte aardappelen
  • dinsdag                      -Bonenschotel uit de oven, met huisgerookte saucijs, bloemtortilla, pittige salsa
  • woensdag                   -Ribeyesteak met gekneusde aardperen met dragon
  • donderdag                  -huisgemaakte viskoekjes met geroosterde wortelgroenten en gebakken aardappelen of voor de vegetariers courgettebeignets met halloumi
  • vrijdag                         -Zelfgedraaide speltspaghetti van Kerst met een heerlijke tomaten/gehaktsaus

Week 45

  • maandag:                  -Kabeljauwfilet met broccoli.
  • dinsdag                      -Zalmsoep, een romige maaltijdsoep waar ik zelf gek op ben.
  • woensdag                  -Zuurkool uit de oven met varkensvlees en worst
  • donderdag                 -Runderstoof met  linzen, spekjes en spinazie, tomaat en wortelreepjes
  • vrijdag                        -Veggiedagje, een Italiaanse groenteschotel met kikkererwten

Week 44

  • maandag :                 – Geroosterde wortels met korianderzaad en knoflook met een topping van zure room, een aardappel/knolselderij puree en runderrollade.
  • dinsdag:                     – Boerenkool met worst maar dan een beetje multi-culti want het wordt een Hollandse stamppot met Indonesische kruiden, krokante uitjes, pittige spekjes en een halve rookworst per portie. Laat je verrassen.
  • woensdag                    -Mexicaanse bonenschotel met een huisgerookte saucijs, bloemtortilla, frisse salsa, gekruide sinaasappelschijfjes, tortillachips.
  • donderdag                    -gebakken dagje, gebakken aardappelen en gebakken vis en een verse salade die niet gebakken is. Met een huisgemaakte ravigottesaus of zelfgemaakte mayonaise.
  • vrijdag                          -macaroni met kippendijenvlees, spekjes, groenten en kaas.

Week 43 eten we onderstaande gerechten

  • maandag     -pom, met witte rijst en groene boontjes masala
  • dinsdag       -hachee met een Indonesisch tintje
  • woensdag   -geen afhaalmaaltijd
  • donderdag  -falafal met pitah, humus en een salade
  • vrijdag         -pannenkoeken van Kerst

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s