Citroensorbet

Een lekker frisse sorbet, voor een spoom of lekker ijsbolletje.

Hier geserveerd met een gestoofd peertje  amaretti-koekkruimels en een scheutje perenlikeur maar je kunt ook een bolletje in een champagneglas doen en overgieten met een lekkere prosecco.  Nog een lekkertje: Een of twee bolletjes in een groot glas, een flinke scheut rum, een flinke pluk verse verkreukelde muntblaadjes, opgieten met een prikwijntje, tonic of prikwater.

citroensorbet-met-peer-en-amarettikruimels

Het recept voor de sorbet is eenvoudig en kan in de vriezer worden gemaakt maar wij hebben ook de ijsmachine gebruikt voor het laatste deel van de bereiding.

4 dl citroensap
1 eiwit
450 gram water met 300 gram suiker
1,5 blaadje blanke gelatineblaadjes (niet noodzakelijk maar je krijgt een beter schepbaar ijs)
een metalen schaal (koelt het beste in de vriezer voor het eerste gedeelte van de bereiding.

bereiding:
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost en laat twee minuten zacht koken. Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes er door.
Giet het mengsel in de metalen schaal en zet twee uur in de vriezer.

Klop het eiwit vlak voor de twee uur om zijn stijf.
Haal het licht bevroren citroen-suikermengsel uit de vriezer, spatel het eiwit erdoor. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot het er als dikke vla uitziet. Doe het in een afgesloten bakje in de vriezer tot gebruik.

Als je geen ijsmachine hebt kun je de metalen bak weer terugzetten in de vriezer voor drie uur en roer het elk kwartier stevig door om een prettig aanvoelend ijs te krijgen. Roer je te weinig kun je vorming van scherpe ijskristalletjes krijgen.

Probeer het een keer uit en laat me weten wat je er van vindt!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s