De kerstdagen zijn weer achter de rug

Eerste kerstdag hebben we met z’n tweetjes een lekker bord boerenkool met worst gegeten en zijn we voor ons kerstdiner voor tweede kerstdag aan het werk gegaan. Alles ging op rolletjes maar toen!  Gelukkig is het allemaal goed afgelopen maar alles wat mis kon gaan met het nagerecht ging echt mis.

We wilden een bavarois met aardbeien en frambozengelei en een citroensorbet met een suikerwerkje maken.

De gelei was het eerste werkje en de lekkere ingevroren vruchten uit eigen tuin werden een troebele pap. Wat er is misgegaan? Geen idee maar het zag er echt niet lekker uit.

De bavarois was het volgende project……… Goed roeren als je het eierenschuim toevoegt want anders krijg je een roerei inplaats van een toetje. Natuurlijk moest er even vanalles tegelijk en het roerei was geschapen.

Pfff…wat nu. Er stonden een paar eiwitten  in de koelkast, dat wordt een schuimtaart met de aardbeiensaus en een flinke laag slagroom. Schuimtaart gemaakt en in de oven gezet………. aan alle kanten kwam het vocht uit de taart en die werd op zijn beurt steeds kleiner. We hebben hem de hele nacht in de oven laten drogen en waarachtig! De taart was wat dunnetjes maar was geschikt om gebruikt te worden.

Volgende probleem, de taart zat helemaal vastgeplakt aan het bakpapier en kon met geen mogelijkheid losgemaakt worden. Het was inmiddels te laat om er nog wat van te maken maar ons echte kerstdiner was pas op tweede kerstdag dus we hadden een mogelijkheid om naar de winkel te gaan om een paar lekkere bakjes ijs te halen. Het citroenijs wat we zelf hadden gemaakt was gelukkig heerlijk, samen met de ijs uit de winkel was er toch een lekker toetje.

Gelukkig waren de amuses, voorgerecht, hoofdgerecht wel goed gelukt en hebben we lekker gegeten.

Het is voorbij, het was heel gezellig maar nu vangt het gewone leven weer aan maar er moet morgen even zo goed weer eten op tafel staan. Gelukkig hebben we een lekkere papaya gekregen uit het prachtige Bali. Een gezonde basis voor de nieuwe week.

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s