Goulash

Ingrediënten

100 g bacon, fijngesneden
3 uien, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngehakt
½ theelepel karwijzaad, licht geplet
½ eetlepel gerookte en/of zoete paprikapoeder, plus extra om te garneren
1 kg rundvlees, in blokjes
1 laurierblaadje
250 ml runderbouillon
450 g  aardappelen, in blokjes van 2 cm
100 g doperwten, vers of diepvries
3 paprika’s aan blokjes
60 ml zure room
1 blik tomaten
Bereiden:
Doe de bacon in een braadpan of vuurvaste ovenschaal bijvoorbeeld een Dutch Oven en bak 4-5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 10 minuten, of tot deze goudgeel is. Doe er de tomaat bij en stoof 1 minuut. Roer er knoflook, karwij, paprikapoeder, vlees, laurier en bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt zachtjes koken tot het vlees gaar is. Dat kan verschillen afhankelijk van het soort rundvlees dat je gebruikt. Begin gewoon vroeg en proef het af en toe.

Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten koken, zonder deksel, doe er dan de erwten bij en kook nog 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer er zure room door en warm zachtjes door, zonder het te laten koken. Garneer met extra paprikapoeder en serveer de goulash met roggebrood.
De basis van dit recept ‘Goulash’ is afkomstig uit het kookboek Specerijen van
Jane Lawson maar in de loop der tijd heb ik het een beetje aangepast en is het ook een beetje van Tante geworden.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s