Lamsschenkel met kaneel

lamsschenkel

Dit gerecht vinden wij zo lekker! Het orginele recept komt uit de Foodies van januari 2017  maar is aangepast naar onze smaak en ingrediënten die wij op dat moment in huis hadden, geserveerd met bulgur met verse kruiden.

Dit gerecht is heel makkelijk te maken, ik heb het in de snelkookpan gemaakt. Het kan in de slowcooker, lekker om langzaam gaar te laten worden maar na de snelkookpan lekker warm gehouden in de slowcooker.

 

Ingrediënten:
4 tenen knoflook (gepeld)
4 cm verse gember (fijngehakt)
100 gram gedroogde cranberry’s
1 eetl. gemalen kaneel
1 rode peper (door de helft gesneden, zaad en zaadlijsten verwijderd)
2 theelepels gemalen koriander
200 ml yoghurt
zeezout en peper
4 lamsschenkel
2 rode uien (fijn gesneden)
zonnebloemolie
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 ver laurierblad
500 (in mijn snelkookpan 300 ml) kippenbouillon

Bereiden:
Doe de knoflook, gember, cranberry’s, kaneel en koriander in een foodprocessor samen met  de yoghurt en maak er een smeuige pap van (kan ook met de staafmixer als je geen foodprocessor hebt).
Voeg zout en peper naar smaak toe. Bedek de schenkels helemaal met de marinade en laat minimaal twee uur trekken (liefst de hele nacht).

Als de schenkels lang genoeg in de marinade hebben gestaan veeg je ze met een schraper een beetje schoon maar bewaar de marinade.
Verwarm olie in de snelkookpan en bak het vlees aan. Doe de gesneden uien, de steranijs en laurier ook in de pan en laat een paar minuutjes zachtjes meebakken , voeg de bouillon toe en de marinade toe en breng de pan onder druk. Laat de pan 45 minuten op rustig vuur op druk blijven, zet dan het vuur uit en laat de pan langzaam afkoelen tot de druk is weggevallen. Open de pan en laat de inhoud op heel laag vuur nagaren tot de schenkels bijna van het bot vallen.

Haal het vlees uit de pan en laat het een beetje afkoelen terwijl de saus nog 10 minuten blijft inkoken.  Haal het kaneelstokje en het laurierblad uit de saus en voeg het vlees (met of zonder bot) weer aan de saus toe.
Proef je eten en voeg zout en peper naar smaak toe.

Erbij is bulgur met verse kruiden lekker maar ook bloemkool- of aardappelpuree kan er lekker bij smaken.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s