Thaise preisoep uit de MOA

thaise-preisoep

Het kan in elke pan, gewone pan, snelkookpan of multicooker. Het verschil is het gemak van de MOA, alles instellen zoals jij het wil, zelfs voor als je het op een later tijdstip klaar wil hebben.

Ingrediënten:
1 ui (gesneden)
1 rode peper (fijngehakt met of zonder zaadjes)
3 grote preien, het groene deel fijngesneden, het witte deel kun je voor een ander gerecht gebruiken, bijv. stamppot)
3 eetlepels vissaus (Thaise Nam Pla)
1 stengel citroengras (of twee theelepels gedroogd, sereh)
1,5 liter water
3 blokjes groentebouillon
1/2 bosje korianderblad of platte peterselie (grof gehakt)
olie of boter om te bakken (ik gebruik kokosvet)
gedroogde chilivlokken naar smaak
zout en peper

Doe de olie in de MOA of andere pan en stel de pan in op crispy. Voeg de ui en peper toe en laat het even bakken.
Sla de stengel citroengras stevig met een deegroller of zo. Leg er een knoop in en doe bij de uien. Laat even meebakken en voeg dan alle overige ingrediënten toe op de koriander of peterselie en peper en zout na. Zet de pan uit en daarna weer aan. Sluit de deksel en zet de knop op de pan op hogedruk.
Druk op het programma soep, je hoeft met de MOA nergens meer op te letten, als het soepprogramma klaar is gaat hij automatisch over in de stand warmhouden tot je tijd hebt om het af te maken.

Als het programma klaar is en jij tijd hebt doe je de soep in een soeppan, haal het citroengras er uit en zet de staafmixer er in tot de soep lekker fijn is. Voeg de gehakte koriander- of peterselieblaadjes toe en proef. Eventueel nog zout, peper en/of chillivlokken toevoegen. Je kunt de soep ook in de MOA laten zitten maar dan moet je een beschermer op de staafmixer doen.

Als je in een gewone pan wil koken moet je de garing zelf in de gaten houden, kijken of de boel niet overkookt enz.
De MOA werkt ook met hoge druk en is veel sneller klaar.

PS: Wil je vlees in je soep? Ik had kippenvlees apart gaar gekookt en aan stukjes gesneden en geplukt. Het gare vlees voor het serveren in de soepkom of -soepbord, hete soep er over. Dat is vooral handig als er mensen ook zonder vlees willen eten.

Wij vinden het leuk als je een reactie achterlaat, daar leren we van

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s