Babi Kecap

babi-kecap-met-bucis-op-bord

Babi betekent varken, kecap noemen wij ketjap hihi

Weet wat je eet:
ingrediënten:
500 gram speklappen (in reepjes)
4 eetl. ketjap manis (zoet)
1 eetlepel ketjap asin (zout)
2 tenen knoflook uit de pers
zout, peper en nootmuskaat, van alledrie ongeveer een theelepel maar je moet wel proeven!

Bereiding: (keuze vooraf)
Doe alle ingrediënten in de  MOA op stand Multicook, druk op de knop tijd (links onder, met een afbeelding van een klok) en draai tot 5 minuten. De temperatuur zet je op 125. Sluit de hogedrukknop (bolletje voor het pijltje op de deksel). Haal de pan van de druk af (leg een doekje op deksel, als het palletje is ingezakt kun je de deksel openen. Druk de functie warmhouden één keer in, het lampje gaat dan uit. Draai met de keuzeknop tot je op crispy staat, ik heb gekozen voor 10 minuten zonder deksel maar het was al sneller klaar, misschien 5 minuten maar de tijd ging te snel om op de tijd te letten.
Wij serveren dit met rijst, rujak en buncis, rijst kennen we allemaal en buncis is hetzelfde als sperziebonen op Indonesische wijze gekookt en rujak is een pittig komkommer en nog wat op zuur.

hond-in-de-babi-kecap

Je ziet het, schoon op!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s