Geroosterde wortels met korianderzaad en knoflook

Dit gerecht komt uit het kookboek NOPI van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully

 

Over dit kookboek wordt veel gezegd en geschreven, het zou niet zo makkelijk zijn om hieruit te koken.

Dat is misschien voor iedereen verschillend maar ik kook er met plezier uit. Soms kost het wat meer tijd maar dit wortelgerecht is echt heel lekker en is heel makkelijk.

Benodigdheden:
1 kg wortels, geschrapt en in repen van 1.5×8 cm
1 eetlepel vloeibare honing
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theel. korianderzaad, licht gekneusd
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes tijm
grof zeezout en zwarte peper

Bereiding:
Zet de oven op 220C
Doe de wortels in een grote kom met de honing, olie, korianderzaad, knoflook, 1,5 theelepel zout (wij doen het met een beetje minder) en royaal versgemalen zwarte peper.
Meng alles goed en verspreid de wortels over 1 of 2 grote met bakpapier beklede bakplaten. Rooster ze 30 minuten in de oven tot ze gaar en gekaramelliseerd maar nog helder goudgeel zijn. Meng 3 minuten voor het einde de tijm door de wortels.

PS: soms zijn de hoeveelheden zout te veel naar onze smaak maar daar ben je zelf bij. Niet alle zout erin plonsen maar beetje bij beetje en goed proeven.

N0g een tip: kook de wortels even een paar minuutjes op voor of stoom ze even. In de MOA heb ik ze op druk stomen gezet, gelijk toen het ventieltje dicht ging weer uitgezet en de wortels koud afgespoeld. Daarna heb ik de wortels behandeld zoals in bovenstaand recept.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s