Hollandse boerenkool

Hoewel we vaak boerenkool eten met een Indonesisch tintje, vandaag houden we het in Holland.

hollandse-boerenkool-met-worst

Ingrediënten:
6 personen

600 gram boerenkool van de stronk, fijn gesneden
1250 gram geschilde aardappelen in vieren
2 uien (fijngesneden)
2 bouillonblokjes of twee theelepels bouillonpoeder
300 gram spekblokjes
1 zakje jus (sorry, toch een zakje maar ik had geen geschikte jus in huis)
1 beker hete melk
75 gram roomboter
rookworst naar wens, wij hadden er drie

De worst in de MOA opwarmen, daarna de spekjes bakken, uien snijden en een kwartier voor de aardappels op het gas. De boerenkool met de gesneden uitjes  en de bouillonpoeder opzetten.
Aardappelen gaarkoken, als ze gaar zijn kun je de boerenkool afgieten en samen met de aardappelen goed fijnstampen, boter erbij en zoveel melk als je nodig vind.
De jus warm maken, het eten op een bord scheppen, jus erover, worst erop, klaar!

Eet smakelijk

tip: krokant gebakken uitjes erover en/of blokjes augurk erbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s