Ossobuco met witte bonen

ossobuco-met-witte-bonen

Zes personen

In de MOA:

2 eetlepels olie (ik heb 2 eetlepels kokosolie gebruikt)
1,5 kilo runderschenkel
1 grote uit (gesneden)
1 wortel (in blokjes)
halve liter runderbouillon
1 flinke scheut droge witte wijn
1 eetlepel balsamico-azijn
2 teentjes knoflook uit de pers
2 laurierblaadjes
2 potten witte bonen
1 grote tomaat (zonder vel en zaadjes, in blokjes)

voor erbij:
Gremolata

45 gram gehakte verse bladpeterselie
2 theelepels fijngeraspte citroen- of limoenschil
1 teentje knoflook uit de pers

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels vet in de MOA stand , temperatuur op 120, tijd 25 minuten (is betrekkelijk ik heb de schenkelschijven een voor een aangebraden. Je kunt tijd en temperatuur aanpassen.) Haal de deksel van de MOA.
Breng zout en peper op de schenkels en bak ze een voor een aan tot ze mooi bruin zijn, zet ze even apart.
Als het vlees aangebraden is kun je de wortel, ui en knoflook een paar minuten in het braadvet bakken. Zet de MOA op warmhouden.
Doe de vloeistoffen en de laulierblaadjes bij het ui/wortelmengsel.
Voeg het vlees toe en doe de deksel terug op de MOA. Sluit de hogedruksluiting op de deksel.
Druk op de knop ‘stew’. 45 minuten invoeren.
Maak de gremolata van de peterselie, citroenrasp en knoflook.
Als de stoofpot klaar is kun je als je dat nodig vind de saus nog even laten indampen door de pan zonder deksel een tijdje op stomen te zetten.
Voeg de bonen (gespoeld) toe en laat nog even op temperatuur komen.
Stekker eruit, opscheppen en serveren met de gremolata, eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s