Eerder bij Tante deel 2 vanaf week 9

Week 11
Maandag:

Vlaamse kip

Die kip komt dus helemaal uit België, nee grapje, het recept is Vlaams, een aardappel/kipgerecht wat wij heel graag eten!

Dinsdag:

Preischotel

preiplaatje

Lekker! Met pittig gekruid varkensvlees en een korstje van kaas.

Woensdag:

Speciale pannenkoeken van Kerst

plaatje pannenkoekenbakker

Een grote pannenkoek van speltmeel, met én appel én spek én poedersuiker én honing..
De prijs is per pannenkoek, als je er meer wilt moet je dus meer porties bestellen want één portie betekent één pannenkoek.
Voor ons is één pannenkoek ook voldoende maar voor een grote eter is het misschien net niet genoeg.

Donderdag:

Zalmsoep

Een lekkere maaltijdsoep met zalm, maïs, aardappelen en tomaat. Geserveerd met een plak boeren-speltbrood en kruidenboter

Vrijdag:

Bami met kipvleugeltjes en satésaus

De bami van Kerst hoeft niet zo veel omschrijving, hij draait de mie zelf en vooral zijn satésaus is superlekker!

 

Week 10

Maandag:
Spruitjes uit de oven met kaas en spekjes

varkentje

Spruitjes uit de oven met kaas

We snijden de spruitjes doormidden, waardoor de smaak van de spekjes, kaas, champignons, ui en kruiden tot binnenin de spruitjes kan dringen. Er is geen vleugje bitter meer te traceren en een beetje crème fraiche maakt het geheel lekker romig! Er bovenop een krokant en lekker pittig speklapje, top! Ik weet het, zo kun je alles lekker maken, dat is nog waar ook.

Dinsdag

Paksoi met gember en kip, geserveerd met rijst

kip

Lekker pittig-zoet gerecht met kip

Woensdag:
Zoete aardappelen met kip in een saus van cayennepeper, gember en pinda’s

De saus bevat nog meer ingrediënten, je moet het gewoon proeven!
Wil je vegetarisch eten? Als je dat op tijd aangeeft wordt er apart voor jou gekookt.

Donderdag:

Lasagne van zalm en spinazie
Gewoon lekker!!

Vrijdag:
Gebakken kool met hete rode saus

Waarschijnlijk is de bladzij vol, ik kan er in elk geval niks meer bijplaatsen.
Voor mensen die toch de geschiedenis willen zien van Tante kunnen
hier verder.

Week 9
Maandag:

Ossobuco en witte bonen en gremolata

Ossobuco is super gare runderschenkel en deze keer worden ze hier geserveerd met witte bonen en kruiden.
Gewoon proeven!

Dinsdag:

Gebakken rijst met babi nog wat

varkentje

Kerst gaat een lekker Indonesisch gerecht maken met gebakken rijst en varkensvlees, wat het precies wordt is nog een verrassing, een soort Indonesische hussebusse? Maar zeker geen stamppot.

Woensdag:

Kip en veldsla met peer en feta

Kipkleurplaat

Dit recept is geïnspireerd door ‘Foodies’ feb. 2017, foodies is een tijdschrift vol lekkere recepten.
Zoals gewoonlijk wordt het nooit hetzelfde want ik maak er altijd een maaltijd van ‘Tante’ van.

Donderdag:

Gebakken vis met geelwortelaardappels in rasambouillon

gebakken vis met geelwortelaardappels in rasambouillon

Een recept van Yotam Ottolenghi en Ramaël Scully uit hun kookboek NOPI.
Het is niet helemaal hetzelfde maar ik zou het komen proeven!

Vrijdag:

Bonenschotel met chorizo en gerookte braadworst

varkentje

Lekker met een tortilla en lekkere salsa

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s