Geelwortelaardappels in Rasambouillon met gebakken scharretjes

geelwortelaardappels-in-rasambouillo-met-gebakken-schar

 

Voor 4 personen:

Voor de vis:
8 kleine scharren of 4 grote
zout, peper
bloem
Olie om te bakken

Voor de aardappelen:
500 gram geschilde aardappelen in stukken (vast kokende)

1 eetlepel ghee of olie om te bakken
6-7 kerrieblaadjes
1 eetlepel licht mosterdzaad
3 teentjes knoflook uit de pers
1 ui (fijn gesneden)
1 theelepel geelwortelpoeder
2 tomaten, zonder vel in grove stukken

Voor de Rasam:
75 gram tamarindepasta uit een potje
1 eetlepel zonnebloemolie
2 in dunne ringen gesneden uien
4 teentjes knoflook uit de pers
2 theelepels garam masala
8 kerrieblaadjes
1 rode peper (in reepjes, of fijngehakt)
2 grote tomaten in parten van 2 cm breed gesneden

Om te garneren:
Grof gehakt korianderblad (of peterselie)

Werkwijze aardappelen:
Kook eerst de aardapelen met zout ongeveer 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Giet ze af en zet ze opzij.

Bak in een een pan een lepel ghee of olie, voeg kerrieblaadjes en mosterdzaad (aardappelingrediënten) toe en bak ongeveer twee minuten tot ze geur afgeven. Doe ui en knoflook  in de pan en bak nog 3-4 minuten mee.
Doe de geelwortel, aardappels en tomaten erbij en roer goed door tot de aardappelen rondom met de kruiden  omhuld zijn. Laat ze een paar minuten sudderen voor je de boter, zout en versgemalen peper erbij doet. Zet daarna de pan weg om vlak voor het serveren nog even op te warmen.

Werkwijze rasam:
Meng de tamarindepasta met 700 ml water en zet even apart.
Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Bak de uien en knoflook zachtjes tot de uien glazig zijn. Roer de garam masala, de kerrieblaadjes en de rode peper erbij en laat even kort meebakken. Voeg de tomaten van de rasam toe en giet de tamarinde-water oplossing erbij. Draai het vuur half hoog en laat de bouillon nog 15 minuten trekken (niet koken). Voeg zout naar smaak toe en zet tot gebruik apart.

Werkwijze vis:
Maak de schar schoon en zet met een scherp mes aan beide zijden in de lengte een snee in de lengte van de vis. Zout de vis naar smaak, eventueel ook wat peper en bedek de vis met bloem en schud de bloem die niet blijft plakken aan de vis af. Verwarm olie in een ruime pan en bak de scharren tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Als je bijna klaar bent kun je de rasam en de aardappelen opwarmen.

Serveren:
Je kunt de rasam zeven maar het hoeft niet. Op de boerenwijze eet je het met de ingrediënten zoals ze erin zitten.
Schep de warme aardappelen in een kom, leg de vis er op en schep de rasam er over heen.
Strooi er eventueel wat korianderblad of peterselie overheen en serveer.

Wij vinden het leuk als je dit recept gaat maken en er een beoordeling bijzet. Daar kunnen wij van leren en anderen kunnen je commentaar gebruiken als ze een recept zoeken.

 

 

 

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s