recept kiptaart uit de MOA

Benodigdheden:
300 gram kippendijenvlees (aan blokjes)
piri-piri-kruiden en eventueel zout om het kippenvlees te kruiden
1 eetlepel olie of vet om te bakken (wij gebruiken ghee of kokosvet)

6 eieren
3 deciliter volle melk
zout en peper
een mespuntje baksoda
een eetlepel yoghurt
een half zakje geraspte kaas (125 gram)
250 gram oud stokbrood of gewoon brood (aan blokjes)

Werkwijze:
Breng de kip op smaak met piri-piri kruiden en eventueel zout (mijn kruidenmengsel bevat al zout dus extra zout is niet nodig maar dat kan natuurlijk ook anders zijn, gewoon proeven).
Doe een eetlepel olie of vet in de binnenpan van de MOA, zet de pan op fry, hij geeft automatisch 45 minuten op 170C aan. Doe de kippenblokjes in de pan en bak ze tot ze bruin zijn. Zet de pan uit.

Klop de melk en de eieren goed door elkaar, doe de overige ingrediënten erbij en zet het in een afgesloten schaal of in een zip-zakje een half uurtje in de koelkast.
Schep de kip uit de MOA en laat het bakvet in de MOA zitten. Doe de kip bij het broodmengsel en roer nog even goed door elkaar.

Doe alles in de MOA die nog vet is van de kip, druk even licht aan en zet de MOA op cake.
Wachten tot het klaar is.

Eet smakelijk.

Kiptaart? Hoe kom je daar nou bij.

Engelstalig recept Chickencake

Advertenties

3 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s