Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne van zalm en spinazie met een frisse salade

Lasagne met zalm en spinazie

6 personen
zalm 6 porties
spinazie 750 gram diepvries
paar takken dragon
bakje champignons, (naar smaak een ui en een of twee teentje knoflook)
wat boter om champignons te bakken
fetakaas ½ pakje of meer als je dat lekker vind
lasagnevellen stuk of 12?
zout, peper

60 gram boter
60 gram bloem
600 ml melk of melkvervanger (soja-, amandel- of bijvoorbeeld kokosmelk)
zout, peper en nootmuskaat

geraspte kaas en panko of paneermeel
wat kleine stukjes boter of wat druppels olijfolie

Maak eerst de saus
smelt de boter op klein vuur
roer de bloem erbij en laat twee minuutjes zachtjes gaar worden
voeg dan langzaam de melk toe. Blijf goed roeren dan krijg je geen klontjes.
Nog een minuut of vijf langzaam verder laten garen als de vloeistof er allemaal in zit.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Dek de saus af met een plastic folie of zet in koud water en blijf roeren tot er geen damp meer af komt. Dit voorkomt velvorming (dat doe je natuurlijk als je de boel vroeg voorbereiden wil).

Verwarm de oven tot 200 C
Ontdooi terwijl je met de saus bezig bent op een klein vuur de spinazie, was en snij de dragon fijn en doe bij de spinazie.*Bak de ui en de knoflook als je dat er in wilt tot ze glazig zijn, doe de champignons erbij en bak ze tot de champignons beginnen te zweten.
Spinazie goed laten uitlekken, bij de champignons doen,* als het klaar is kun je het uitzetten en af laten koelen, daarna feta erover verkruimelen en door elkaar mengen

Vul een rechthoekige of vierkante ovenschaal met een klein beetje saus, 1 laagje lasagnevellen, 1/3 van de spinazie, laagje saus, laagje vellen.
1/3 spinazie, verdeel de vis erover, laagje saus, laagje geraspte kaas, laagje vellen, laatste spinazie, laagje saus, lasagnevellen en de laatste saus, geraspte kaas en panko, de boter erover verdelen of wat olijfolie

Zet de lasagne ongeveer drie kwartier in de oven tot er een lekker korstje op is gevormd en de saus mooi bubbelt.

** tussen de twee sterretjes heb ik in de MOA gebakken op de stand fry – 170 C.

Lekker met een frisse salade

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s