Hachee uit de MOA naar een recept van Levine

Hachee uit de MOA – n.a.v. een recept van Levine
aangepast naar MOA en een beetje aangepast aan de werkwijze van Tante 😉

Het recept van deze Hachee is van Levine maar ik gebruik een MOA dus de werkwijze is soms een beetje anders en ik heb het recept een heel klein beetje aangepast, ik gebruik maizena om de hachee te binden.
Uiteraard kan de hachee ook in een pan op het laagste pitje op het gasfornuis (± 3,5 uur) of in een slowcooker (± 8 uur) worden gemaakt.

Hachee uit de MOA

  • ± 1 kilo doorregen runderlappen
  • 500 gram uien, in grove stukken gesneden
  • zout, versgemalen peper
  • 30 – 50 gram roomboter
  • 1 ½ theelepel Chinees 5-kruiden poeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 240 ml runderbouillon
  • 30 ml balsamico azijn
  • 2 theelepels maïzena (of meer als nodig is)

Laat het vlees ± 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog en snij het in blokjes. Bestrooi de blokjes vlees met zout en versgemalen peper.

Verhit de boter in de MOA (stand fry, tijd en temperatuur kun je snel wijzigen) en bak het vlees in twee gedeelten bruin. Schep uit de pan en zet even apart. Bak de uien in het achtergebleven vet ook even aan. Bestrooi de uien met het 5-kruidenpoeder en bak even mee.

Schep het vlees bij de uien in de binnenpan van de MOA. Doe de laurierblaadjes en de kruidnagels erbij. Giet er de bouillon en de azijn bij en schep door elkaar.

Sluit het deksel, zet de knop op de deksel dicht zodat de pan straks op druk kan komen. Met de knop warmhouden/cancel kun je naar de verschillende gebruiksmogelijkheden omschakelen. De Hachee gaar je op stew, de knop aan de rechterkant vlak boven de temperatuurstand knop. Bij mij was het vlees na afloop van het programma lekker gaar.
Je moet dat wel even proeven want dat kan per keer verschillen.

Meng de maizena met een beetje koud water
Zet de pan op de stand multi-cook en zet de temperatuur op iets meer dan 100C graden, laat de deksel open en giet er beetje voor beetje de maizena bij tot de hachee de goede dikte heeft. Laat nog even zachtjes sudderen (zet de hachee op warmhouden).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s