Wat eten we vandaag?

varkensvlees met buncis, sperciebonen en zoetzure saus

Varkensvlees met boontjes en dat kan natuurlijk van alles zijn.

We hebben een hele uitgebreidde verzameling kookboeken en dat maakt het soms zelfs lastig om een bereidingswijze te kiezen. Het plan is op de Indonesische richting op te gaan en daar zijn ook verschillende manieren om een gerecht met ‘buncis’ te maken.

De keuze is gevallen op een sambal goreng boontjes, lekker pittig met een beetje zoet van kokosmelk.

Het varkensvlees is weer een ander deel van het menu, ‘babi pangang’  maar dan niet zo als bij de Chinees.
Babi betekent varken en  pangang betekent geroosterd.
We hebben na het roosteren het varkensvlees nog even laten sudderen in een zoetzure saus; pruimensaus met sherry. Deze saus is in de pruimentijd ingemaakt naar een recept van Catherine Atkinson & Maggie Mayhew, uit het handboek inmaken.
Heel handig om zo’n saus in voorraad te hebben.

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s