Het recept van Gobi uit Kashmir

Gobi uit Kashmir - World Food Cafe
Het recept komt oorspronkelijk uit het kookboek ‘World Food Café’ van Chris & Carolyn Caldicott en is vegetarisch, hier lees je hoe wij het maken.

Ingrediënten:
1 grote ui, in stukken gesneden
4 tenen knoflook
5 cm. gemberwortel, geschild en aan stukjes gesneden
4 middelgrote tomaten, zonder velletje en in stukken
6 eetlepels olie
1 bloemkool, in roosjes
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel  gemalen kardemomzaad
4 laurierbladeren
1 theelepel suiker (wij gebruiken gula djawa)
1 theelepel zout

garnering:
30 gram cashewnoten (geroosterd)

 

Werkwijze:
Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en de tomaten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Bak de puree, kurkuma en cayennepeper een paar minuten, voeg dan de andere droge specerijen en de suiker toe en laat nog even sudderen.
Zet de saus nu even apart.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem, bak hierin de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn. Dit kan ongeveer 15 minuten duren. Doe de saus bij de bloemkool en als laatste, vlak voor het serveren, de geroosterde cashewnoten.

 

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s