Citroenpeper, wat is dat nou weer?

We gaan pindakaas kip eten uit de Mexicaanse keuken, volgens het recept is het onweerstaanbaar lekker. Dat moeten we uitproberen, het recept staat in een van mijn kookboeken en ik heb altijd alles in huis, nou ja, bijna dus dat moet lukken.
Alleen er staat dat er citroenpeper in moet en daar heb ik nog nooit van gehoord.

Gelukkig we hebben internet en kunnen álles vinden, bijna alles dan.

Citroenpeper is een mengsel van peper en citroenschil en de meeste hebben ook zout als ingrediënt.
Geen citroenen in huis maar wel limoenen, het wordt dus limoenpeper.

limoen raspen

Het begint met het raspen van twee citroenen, ehh, limoenen. Na een grondige boenbeurt kan ik aan de slag, dat is een klusje voor een persoon. Twee limoenen helemaal kaal raspen, jaja, piece of cake.
Daarna moet de geraspte schil worden gedroogd. Dat dat doe ik in de voedseldroger maar je kunt de geraspte schil ook een uurtje in de oven leggen op een graadje of 90. Ongeveer een uur zou genoeg moeten zijn. De voedseldroger staat op 70 graden, hij kan niet hoger dus straks even kijken of het na een uurtje droog genoeg is.

Als de limoenrasp droog is gaat het samen met een halve cup gemengde peperkorrels in de specerijenmolen (een koffiemolen die kruiden mag malen in plaats van koffie).
We hebben nog een flinke voorraad gemengde peperkorrels maar gewoon zwarte peperkorrel is ook goed. Zout doe ik er niet in, dat doen we liever per gerecht. Dan kunnen we zelf bepalen hoeveel zout we op dat moment willen gebruiken.

Nu maar wachten tot het klaar is en kijken of het smaakt. We laten jullie weten of het een succes is of misschien is er een afhaler die zijn mening wil geven.

Vragen of opmerkingen?

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s