Bonenschotel met palmkool, lente-uitjes en koolrabi

bonenschotel met palmkool, lente-uitjes en koolrabi (voor vier personen)

  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 250 gram chorizo
  • 250 spekblokjes
  • een koolrabi (geschild)
  • 2 blikjes kidneybonen
  • een blikje tomatenblokjes
  • 9 mooie palmkoolbalderen
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Werkwijze:

Snijd de geschilde koolrabi in blokjes snij ze dobbelsteentjes en kook deze in weinig water in ongeveer tien minuten beetgaar. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie en bak de worst en de spekjes. Als ze lekker bruin zien kun je ze er uit halen. Bak in dezelfde pan met olie de ui en knoflook licht aan. Voeg de paprika, kerrie en komijn toe. Snijd ondertussen de lente-uitjes in dunne ringetjes en was deze goed. Roer de worst en het spek er weer bij. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze in een zeef af. Doe de bonen, koolrabi en tomatenblokjes in de pan. Roer alles voorzichtig om. Was de palmkool, verwijder de nerf uit de palmkoolbladeren en snijd de kool in smalle reepjes. Voeg de kool toe aan het gerecht en laat alles nog een minuut of tien doorgaren. Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat chillivlokken toe.

We vinden het leuk als je onze recepten maakt, we vinden het ook leuk als we je mening horen 😉

 

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s