Erwtensoep Jantje!

Na veel warme dagen is het weer omgeslagen.
Op het menu staat vandaag een Oosterse curry maar na wat graven in de vrieskist vinden we iets anders.
Snert! Dat is wat het vandaag is, snertweer.

Twee zakken bevroren snert in de MOA en nog even buiten aan het werk. Na een uurtje of zo ben ik weer terug. Er ligt al een beetje water onderin de pan. Er hoeft geen extra water bij. Deksel gesloten en de knop afsluiten op hoge druk en ik zet de MOA op stomen. De standaard ingestelde tijd is 10 minuten. Als ik de pan weer open maak staat er een heerlijke pan snert klaar. Het is alleen nog geen erwtensoep want daar moet een lekkere rookworst in.

Het is een uur voor etenstijd dus alle tijd om de worst in de MOA te laten garen.
Wat ben ik blij met die pan. Anders sta je toch een flinke tijd in een pan bevroren blokken snert te keren en te draaien. Het duurt echt uren om te ontdooien op het gas en je moet goed opletten dat het niet aanbrand.
Nu is het klaar zonder omkijken.
En mijn maag………   die rommelt trek, trek, trek.
Nog een half uurtje en dan………

erwtensoep ontdooit in MOA

Erwtensoep Jantje!!!!

Mooi een half uurtje tijd overgehouden om jullie dit te vertellen.
Geen recept voor erwtensoep maar een blik in de keuken van Tante en een blik in de MOA.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s