Aardappeltorentjes uit de oven

1 kilo geschilde aardappelen
1 ei (losgeklopt)
hete melk (of kookwater van de aardappelen)
gemalen piment of nootmuskaat
100 gram roomboter
zout naar smaak

Kook de aardappelen goed gaar met een beetje zout.
Laat de aardappelen een beetje afkoelen zodat je ze veilig in de aardappelknijper kan doen. Je kunt de aardappelen ook door een grove zeef drukken.
Roer de boter, het ei en de specerijen door de puree en klop het allemaal goed door zodat de puree lekker luchtig wordt. Voeg de het melk tijdens het kloppen toe zodat het lekker smeuïg blijft.
Zet de oven intussen op 180 graden C.
Doe de puree in een spuitzak en spuit torentjes van de puree.

Bak de torentjes in ongeveer 25 minuten mooi bruin.

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s