Gekarameliseerde venkel met limoen-peper

Benodigdheden voor 4 personen

4 venkelknollen
100 gram roomboter
1 theelepel gula djawa of rietsuiker
zout naar smaak
twee eetlepels water

limoenpeper

Snij de onderkanten een halve centimeter af. Snij de stengels eraf (je kunt een beetje venkelgroen bewaren om te garneren)
Snij de venkelknollen van boven naar beneden in vier of meer parten. Je kunt in het midden van de parten de inwendige stam zien, die kun je er uit snijden want ze zijn soms wat bitter.
Doe de schijven in een stevige hapjespan samen met alle ingrediënten behalve de limoenpeper.

Laat de venkel op zachtjes gaar worden. Dat kan wel 25 minuten duren. Het water moet verdampt zijn als de venkel bijna gaar is zodat de groente licht bruin kan bakken.
Strooi voor het serveren er naar smaak limoenpeper over. Limoenpeper, wat is dat nou weer?

Lekker met viskoekjes en aardappeltorentjes maar volgens mij kan het bij veel meer gerechten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s