Viskoekjes met een Thais tintje

Vandaag heb ik viskoekjes gebakken en ik wil dit recept met jullie delen. Wij vonden het lekker, als je het ook gaat proberen wil je ons dan laten weten wat je er van vind?

 

benodigdheden voor 12 koekjes

1200 gram stevige witvis (ik heb koolvis gebruikt met lekker resultaat)
1 volle eetlepel rode currypasta, zelfgemaakt of uit een pot
100 ml kokosmelk (bij diepvriesvis santen van een blok 50 gram)
rasp van limoenschil
een handvol vers korianderblad (peterselie kan ook, is een beetje minder Thais)

2 eetlepels vissaus

1 theelepel Gula Djawa of bruine suiker

1 eidooier (los geroerd) = optioneel

bloem om de koekjes in te wentelen
zonnebloemolie om in te bakken

De vis in stukjes snijden, met alle ingredienten behalve de bloem en de olie, samen in de keukenmachine of maak het fijn met de staafmixer.

Vorm 12 gelijke koekjes en wentel ze goed in de bloem.

Maak de olie goed heet en bak de koekjes tot ze mooi bruin zijn, een paar minuutjes is vaak voldoende. Doe dit in porties om te voorkomen dat de koekjes gaan sudderen in plaats van bakken.

PS: De vismassa is erg vochtig als de vis uit de vriezer komt. Dat is de reden waarom je dan beter droge santen kan gebruiken. Ook als je eidooier gebruikt om wat meer te binden is het misschien beter om droge santen te gebruiken.

Wij vinden het lekker met gekarameliseerde venkel en aardappeltorentjes uit de oven.

Jammer genoeg geen foto, het was al op, sorry.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s