Roti Pangpoeng met eiercurry

Roti Pangpoeng met eiercurry

Pangpoeng is Surinaams voor pompoen, roti is een pannenkoekachtig plat brood

voor de roti
500 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
300 ml. water
5 gram zout
50 gram gesmolten boter

Kneed alle ingrediënten, behalve de gesmolte boter, door elkaar en laat een uurtje rijzen. Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een ei. Druk de bolletjes plat en rol ze tot een mooie ronde pannenkoek. Besmeer de roti aan beide kanten met wat gesmolten boter en bak ze in een dikke pan aan beide kanten. De roti hoeft niet bruin te worden maar wel helemaal gaar.

voor de pompoen
olie
1 ui, fijngesneden
garam masala en hete kerrie (samen ongeveer 2 eetlepels maar je moet tussendoor proeven)
1 teen knoflook, geperst
1 pompoen, geschild en ontdaan van pitten
zout
zwarte peper (veel vers gemalen)
een half kopje water

Bak de ui op middelhoog vuur tot ze glazig is. Bak de knoflook mee. Voeg hieraan één of twee eetelepels kerrie-garam massala mengsel toe en bak zachtjes op laag vuur. Zorg dat het niet aanbakt en voeg na een paar minuten de pompoen toe, laat een paar minuutjes zachtjes bakken.Voeg daar een half glas water aan toe en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is en het vocht verdampt. Maak de pompoen af op smaak met zout en lekker veel zwarte peper

voor de eiercurry
4 eieren
olie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1-2 el garam masala
chilipoeder of verse pepers naar smaak.
zout
zwarte peper
verse peterselie of korianderblad

Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan en pel ze. Verhit dan olie in een wok en bak de eieren rondom bruin. Haal dan de eieren uit de wok en bak de ui en knoflook in de olie. Voeg daar de kerrie masala aan toe en bak op een laag vuur. Voorkom wederom dat het geheel aanbrandt door constant te roeren. Voeg de eieren hier aan toe, laat ze even meebakken en giet tenslotte een kopje lauwwarm water in de wok. Laat het geheel zachtjes koken en maak af op smaak met zout en peper en doe een hele peper in de pan of een eetlepel chilipoeder als je het lekker pittig wilt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s