Meloensorbet

Ingrediënten:
Halve meloen, geschild in blokjes
1 eiwit
1 blaadje gelatine
100 ml water
75 gram suiker
water om gelatine te weken

Werkwijze:
Zet de gelatine even in de week in koud water.
Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Laat even koken tot de suiker goed is opgelost en laat het dan een beetje afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer door het suikerwater. Laat het dan afkoelen tot het lobbig begint te worden.

Doe de meloen in de keukenmachine en draai het helemaal fijn.

Klop de eiwit goed stijf.

Als de suikeroplossing lobbig begint te worden kun je het eiwit en de meloenmoes er voorzichtig doormengen en in de ijsmachine gieten terwijl je die laat draaien.

Als het ijs stevig genoeg is kun je het in een ijsdoos scheppen en tot gebruik in de vriezer zetten. Door toevoeging van de gelatine blijft het goed schepbaar.

PS: Ik heb het in vormpjes proberen te stoppen, kun je beter niet doen. Probeer het met een spuitzak want anders is het een heel geklieder. Ik heb er wel zes vormpjes mee gevuld maar ik weet nog niet of ze gelukt zijn ;).

***

meloensorbet blijft in ijslollyvormpje hangen

De sorbet smaakte goed maar ze zijn wel in de vormpjes blijven hangen,
Misschien toch maar bolletjes scheppen 😉

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Die ijslolly’s waren een ideetje maar ik denk dat Vincent gelijk heeft, bolletjes en een wafel, een lekkere vurig rode aardbeien- of bramensaus en je hebt een heel mooi nagerecht. Dit is alleen lekker.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s