Uienvlees met chorizo (stoofpot met varkensvlees) (Kan ook prima in de MOA)

Een lekker recept uit de Tex-Mex keuken.
4 personen

uien_16
Ingredienten:
500 gram varkensvlees van de hals , hamlappen kan ook maar is sneller droog (in blokken)
zout en zwarte peper
1 rode peper (fijngehakt)
6 teentjes knoflook (uit de pers)
500 gram uien (in dunne partjes gesneden)
200 gram chorizo (in kleine stukjes gesneden)
olie om te bakken
1 flesje Mexicaans bier
cayennepeper

Bereiding:
meng zout, peper, gehakte rode peper en knoflook  met het vlees.
Verwarm olie in een pan en bak de worst lekker bruin. Worst uit de pan halen en in het achtergebleven vet met eventueel nog een beetje, bak je het vlees aan. Ook het vlees er uit halen.
***
Stoof de in reepjes gesneden ui in de resterende olie, bedruip af en toe met het bier.
Doe het vlees en de worst terug bij de uien, voeg cayennepeper en de rest van het bier toe en laat uienvlees stoven tot het vlees lekker zacht is.

Niet bij de ingrediënten genoemd maar wel lekker: een flinke scheut tequila door het gerecht voor een extra smaakje.

Als je dit in de MOA maakt begin je op crispystand tot ***  bak de uien ook even mee en voeg daarna alle ingrediënten toe, pan sluiten en zet op stand ‘stew’.
Als het menu klaar is en van druk af kun je het vlees controleren of het gaar is. (Bij mij was het tot nu toe altijd prima!)
Voordeel van de MOA is de kortere tijd die nodig is en als het klaar is wordt het warm gehouden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s