Wie is tante?

tante-in-de-keuken

Dat ben ik dus, mijn eigen naam is Ria Berga.
Sinds kort ben ik behalve met koken en nog heel veel andere dingen waar ik graag mee bezig ben, nu bezig met bloggen. Nou ja, bezig om het te leren.

Wij koken hier in huis graag en vinden het leuk om maaltijden te delen. Dat doen we al een tijdje via thuisafgehaald.nl maar dat kan nu ook via het weekmenu op deze site.
We proberen zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te werken, uitzonderingen zijn daar trouwens wel op hoor! Blikken en potten en soms diepvriesartikelen is voor mij geen probleem want bonen, tomaten, kokosmelk e.d. zijn beter uit blik, doperwten en andere niet voorgekookte groenten zijn prima uit de diepvries. Als we maar weten wat er in zit.

In de zomer eten we veel groenten uit eigen tuin en als dat er niet is proberen we zoveel mogelijk streekproducten uit eigen omgeving te gebruiken.

We maken zoveel mogelijk zelf en laten af en toe weten hoe we dat doen, want wij vinden koken leuk en delen dat graag met anderen. Dat kan met een recept zijn maar als je in de buurt van Andijk woont kun je soms iets komen afhalen.

Wij hebben ook bijen maar nog geen honing, misschien komt dat nog. Een heel verhaal want ik ben een eigenwijsje en wilde zo natuurlijk mogelijk bijen houden en we hadden een mooi toplattenvat gemaakt, nou ja die had Kerst gemaakt, maar daar kan je geen honing uit oogsten.
Wil je er meer over lezen? Kijk dan eens bij de bijen van Tante. De dames wonen tegenwoordig gewoon in een bijenkast en in 2018 hopen we een keer echte honing van eigen bijen te gaan oogsten.

Bewaren

Bewaren

Advertenties