Weekmenu

Week 26
Maandag:

Ovenschotel van varkensvlees,koolrabi, erwtjes en witte bonen

groentenplaatje

Een lekker gerecht met verse kruiden en groenten en heerlijk geplukt varkensvlees in een lekker sausje.

Dinsdag:

Zomerse erwtensoep met worst

animaatjes-worst-77210

Ouderwetse snert met varkensvlees en worst maar met een zomers tintje van wortel en peultjes.

Woensdag:

Sag aloo korma

kookboek jami koken met kanjers - sag aloo korma

Zoete aardappelen, boomspinazie en kikkererwten geserveerd met zelfgebakken platbrood.

Geïnspireerd door het recept Sag aloo korma van Jami Oliver uit zijn kookboek ‘Koken met Kanjers’ , maar met iets andere ingrediënten.

Donderdag:

Pasta met zalm en garnalen roomsaus

visje

Een heerlijke saus met garnalen en zalm, verse kruiden en nog veel meer lekkere smaakmakers

Vrijdag:

Andijviestamppot met een speklapje met een Indonesisch tintje

varkentje

We weten geen Indonesische naam voor dit gerecht en er zit geen rijst bij maar lekker Hollandse aardappels maar toch… de smaak van Indonesië kun je wel terugvinden.
Wij vinden het lekker.

Wil je afhalen?

Woon je in de buurt van Andijk? Misschien hebben we wel voor meer personen, je kunt altijd vragen of we een portie over hebben. Je kunt een aanvraag indienen door onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Als we aan je aanvraag kunnen voldoen krijg je zo snel mogelijk een berichtje dat we eten met je willen delen, we melden gelijk hoe laat we verwachten dat het eten klaar is en waar je het kan ophalen. Hoor je niets van ons? Dan hebben we waarschijnlijk geen eten over.

Neem een bakje of schaaltje mee waar je het eten in kan vervoeren, de kosten zijn meestal 4 euro per portie dat zijn de gemiddelde onkosten die wij voor het bereiden van het eten maken.

Afgehaald en opgegeten? Je kunt op dit formulier ook een berichtje achterlaten waar je ons of anderen iets over het eten verteld.

 

Week 25

Maandag:
Venkelsalade met gerookte forel

visje

Een salade van venkel en avocado, de venkel uit eigen tuin maar de avocado staat nog zonder vruchten op de vensterbak te groeien. Die hebben we dus uit de winkel gehaald.
De vis hebben we trouwens ook niet zelf gevangen maar wel zelf gerookt. Al met al gaat het weer een lekkere en gezonde maaltijd worden.
Wel voor zondag 20.00 bestellen!

Dinsdag:
Peultjes uit de wok met varkensvlees

varkentje

Lekkere verse peultjes met smakelijk varkensvlees, op een Aziatische manier bereidt.
Als bijgerecht witte rijst of bloemkoolrijst.

Woensdag:
Bietencurry met gekookte aardappelen

bietjes uit de moestuin

Een Indiaase curry met Hollandse aardappeltjes maar je mag er ook rijst of bloemkoolrijst bij maar dat moet je wel even op tijd doorgeven.
De bietjes zijn vers uit eigen tuin, lekker jong en heerlijk op smaak gebracht met verschillende specerijen.

Donderdag:

Bonenschotel met palmkool, lente-uitjes en koolrabi met spekjes en chorizo

groentenplaatje

Lekker, lekkerrrrrrr.
De groenten ook vandaag uit eigen tuin, de bonen komen uit een pot of blik of misschien zelf gekookt maar niet uit eigen tuin, ze zijn nog niet klaar.

Vrijdag:
Chinese tomatensoep en broodje hete kip ketjap

Een lekkere oosterse vrijdagavond maaltijd van Ome Kerst.
We hebben dit al eerder van hem gegeten en ik kan je verzekeren dat het erg lekker is!
Je moet het wel de dag ervoor bestellen omdat we al vroeg onze inkopen en voorbereiding gaan doen.

Week 24
Is per ongeluk niet op de site gekomen, wel op thuisafgehaald.nl

Week 23

Een korte week want we beginnen op dinsdag en donderdag is de laatste dag om af te halen. Daarna delen we een paar dagen niet, even een korte stop maar we zetten volgende week weer een paar nieuwe gerechten om te delen op deze site.

Dinsdag:
Gewoon

Mac-Cheese

met een frisse salade

Woensdag:

Speciale pannenkoeken van Kers

plaatje pannenkoekenbakker

Een grote pannenkoek van speltmeel, met én appel én spek én poedersuiker én honing..
De prijs is per pannenkoek, als je er meer wilt moet je dus meer porties bestellen want één portie betekent één pannenkoek.
Voor ons is één pannenkoek ook voldoende maar voor een grote eter is het misschien net niet genoeg.

Donderdag:

Gebakken makreel met kikkererwtensalade

visje

Een lauw/warme salade van courgette, aubergine en kikkererwten met daarbij een krokant gebakken (dat gaan we dus proberen) makreel.
Bestel op tijd, in elk geval voor woensdag 20.00u want anders is er geen vis.
Het recept komt van https://www.marchedupre.com maar ik zal er waarschijnlijk wel een eigen draai aan geven.

Week 22

We eten deze week elke dag maar ik kan even niets invullen. Waarom? Daarom!
Stil op het blog

Week 20
Er staat voor deze week alleen een maaltijd voor dinsdag en donderdag op het weekmenu:

Dinsdag eten we witlof met ham en kaas, lekker met aardappeltjes uit de oven en dragonmayonaise

Donderdag eten we een verrassingsmenu, zeker met vis en misschien met frietjes? Daar wordt nog over nagedacht.

De andere dagen? We eten vast wel wat maar we zullen het niet delen.
Andere plannen of zo 😉

Week 19

Maandag:

Ingepakte groentetaart -Tortino di verdure incartato met een lekker varkensrolletje met salie.

varkentje

De groentetaart is een Italiaans recept uit Verrukkelijk Rome van Eleonara Galasso, nog nooit eerder iets van gemaakt maar het ziet er op het plaatje lekker uit dus gaan we het proberen ;). Het is een vegetarisch hoofdgerecht
Het varkensrolletje is een recept van tante voor de mensen die van vlees houden.

Dinsdag

MacCheese met frisse salade

Een macaronischotel met spek en kaas, verse kruiden, eieren, doperwtjes en lekker gegratineerd in de oven. Erbij een frisse salade

Woensdag

Bonenschotel met broccoli en mozzarella

varkentje

Het is geen vegetarisch gerecht want er zit gerookte varkensworst in maar als je het vegetarisch wilt kun je dit wel aanvragen want dan wordt het apart en zonder vlees bereid.

Donderdag en vrijdag vullen we later in

Week 18
Maandag:

Pasta met zelfgerookte zalmforel en broccoli

visje

Een lekkere zalmforelmet tomatensaus en zelfgemaakte pasta, nog wat extra vitaminen van de broccoli en we hebben weer een gezonde maaltijd. Achteraf is het met sla en rabarber geworden omdat er even geen broccoli in huis was.

Dinsdag:

Vietnamese stoofpot van rundvlees

koe

Een recept uit het kookboek ‘Hanoi street food’van Tom Vandenberge is de inspiratie maar Tante maakt er wel haar eigen gerecht van

Woensdag:

Mexicaanse pindakip

kip

Onweerstaanbaar lekker volgens het recept uit een Mexicaans kookboek, als ik het recept lees geloof ik daar ook in.
Kom maar afhalen als je het wil proeven.

Donderdag:

Kokosbloemkool met gesmolten kaas uit Placencia

bloemkool 6

Een bijzonder gerecht uit het boek ‘World food Cafe’ met onverwachte ingrediënten die een verrassend lekkere smaak geven. Kokosmelk, gember, cashewnoten, chilipeper en kaas zorgen voor een unieke smaak

Vrijdag:

Hussebusse van Kerst

Kerst kookt vrijdag wat lekkers, wat hij kookt heeft hij nog niet gezegd maar we hebben er alle vertrouwen in. U ook? Vraag deze maaltijd aan!

Week 17

Maandag
Enchilada’s met kip

enchilada's van Conny Derks - lekkertafelen.nl

Gevulde tortilla, deze keer met een kipvulling, natuurlijk lekker gekruid en natuurlijk met kaas. Er over gaat een zelfgemaakte salsa roja en we hebben er een yoghurtsaus bij.
Niet helemaal volgens het recept van Connie Derks van lekkertafelen.nl maar we proberen er iets lekkers van te maken. Niet alleen de inspiratie voor dit gerecht, ook de foto komt van lekkertafelen.nl. Een leuke site over lekker tafelen dus 😉 Ga er eens kijken zou ik zeggen.

Dinsdag:

Zuurkool uit de oven met een halve rookworst

De zuurkool is samen gegaard met varkensbuikspek dat maakt het heerlyk zacht en als het nog terug te vinden is in de zuurkool wordt het spek nog een keer gebakken en door de stamppot geroerd en dan samen de oven in.

Woensdag:

Vissebisse?

visje

We weten nog niet wat we gaan eten, maar we weten wel dat het vis wordt. We gaan verse vis halen voor dit gerecht maar je weet natuurlijk niet wat er verkocht is.

Donderdag
geen afhaalmenu, misschien ga ik bij de koning op visite, gezellig.

Vrijdag:

Italiaanse kipstoofschotel

Kipkleurplaat

Italiaans maar zonder pasta!
Dit gerecht is een stoofschotel met kip, spekblokjes, aardappel, tomatensaus en lekkere verse kruiden uit de tuin.

Week 16

dinsdag:

Rodekool met kersen en runderstoofvlees

Omdat ik niet van rodekool hou hebben we er ooit kersen bij gedaan en dan wordt het toch weer anders.

woensdag:

Maaltijdsoep met chorizo, rundvlees en bonen

Het is een beetje een kruising tussen bonenschotel en bonensoep. Geïnspireerd door een recept voor Servische bonensoep, we hopen dat we de smaken die we ooit in een Joegoslavisch restaurant hebben gekregen kunnen evenaren.

donderdag:

lasagne van zalm en spinazie

lasagne zalm-spinazie

Lekker

vrijdag:

Andijviestamppot met spekjes en een thuisgerookte saucijs

varkentje

Deze keer eten we Hollandse andijviestamppot

Week 15
Maandag:

Stoofvlees met bulgur en geroosterde wortels met korianderzaad en knoflook.

geroosterde wortels uit Nopi

Het recept van de wortels komt uit het kookboek ‘Nopi’ van Yotam Ottolenghi de rest is van Tante.

Dinsdag:
Gobi uit Kashmir met sinaasappelrijst

Gobi is een Noord-Indiaas gerecht met bloemkool, noten en een aromatische, romige tomatensaus, erbij een sinaasappelrijst waarvan het recept geïnspireerd is door het kookboek ‘World Food Café’ van Chris & Carolyn Caldicot

Woensdag:

Gegrilde kip met sumak en za’atar met een salade vankomkommer, bieten en meiraap

foodies april 2017

Geïnspireerd door de Foodies van april met recepten van Nadia


Donderdag:

Een lekkere schol, geb.aardappelen en sla

visje

Wij vinden dit gewoon lekker!

Vrijdag:
Vandaag kookt Kerst Ku lu yuk, een Chinees gerecht en het laat zich vertalen in ‘varkensvlees in zoet-zure saus’ maar mijn kennis van de Chinese taal is nihil dus het zou misschien anders kunnen zijn. Het wordt geserveerd met zilvervliesrijst.

Week 14
Er wordt nog steeds in ons huis gewerkt, ook in de keuken. Dat is tenminste de bedoeling want er moet nou eenmaal gegeten worden.

Maandag

Stamppot van zoete aardappel, rammenas en varkensrollade

varkentje

Een zoet/pittige stamppot uit de keuken van Tante met verse groenten uit eigen tuin en een beetje uit de super.
Er groeit al veel maar niet voldoende.
De rollade is langzaam gegaard en wordt als rolladeschijf nogmaals gebakken om een lekker knapperig korstje te krijgen.

Dinsdag:

Rundergoulash met witte bonen

goulash uit het kookboek 'specerijen' van Jane Lawson

Lekker, naar een recept van

Week 13
Door werkzaamheden in en om ons huis is er even geen menu voor deze week. Wij eten natuurlijk wel en als je deze week een keer iets wil bestellen kun je ons bellen. 06-48035946, dan kunnen we overleggen wat we gaan koken.
Donderdag is het vis, vrijdag is het een gerecht met gerookte karbonade maar verder staat het nog niet vast wat we eten.

Week 12

Maandag:

Ovenschotel met minirollade en stamppot van zoete aardappel en broccoli

broccoli

Een gezonde maaltijd!

Dinsdag:

Karbonade en veldsla met peer en feta

varkentje

Dit recept is geïnspireerd door ‘Foodies’ feb. 2017, foodies is een tijdschrift vol lekkere recepten.
Zoals gewoonlijk wordt het nooit hetzelfde want ik maak er altijd een maaltijd van ‘Tante’ van.

Woensdag:

Varkensvlees met boontjes

Lekker varkensvlees met pittig-zoetzure saus, boontjes en rijst

Donderdag:

Spaghetti alla puttanesca met kabeljauw

visje

Naar een recept van 24kitchen maar met een beetje van Tante

Vrijdag:

Uienvlees met chorizo

varkens bw54

Stevig en kruidig.
Met varkensvlees en chorizo, gestoofd in Mexicaans bier en geserveerd met bonen en een bloemtortilla.

Wij maken onze eigen menu van de week maar indien mogelijk kunnen we de gerechten naar uw wens aanpassen, als we het maar ruim op tijd weten. Dat is overigens voor alle gerechten handig, voor ons vanwege de inkopen, voor jullie om te voorkomen dat we niet meer hebben. Wensen mogen altijd worden doorgegeven, of we ze kunnen inwilligen hoor je van ons. Hoor je niets? Dan is het niet mogelijk of er is niet genoeg om te delen.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s